Prémium Kültéri Szauna-ház Építése

Minőségi alapanyagokból

Kültéri Szauna-ház

Bízza a szekértelemre, bízza ránk!

Ha lakásunk, házunk már készen áll, és egy talpalatnyi hely sem áll rendelkezésre a szaunánknak és ekkor döntünk a szauna építése mellett, és már nem tudnánk helyet biztosítani a kabinnak, vagy pedig rengeteg kompromisszumot kellene kötnünk, hogy adott helyen megvalósíthassuk az általunk megálmodott szaunát, ekkor a kézenfekvő megoldás (ha van kertünk?) az igazi skandináv megoldás a Kültéri szauna!

G-OLDLake kültéri szauna házakkal erre a problémára is van megoldás. Különböző méretben, formában s a kívánt anyagból elkészítjük Önnek kertje díszét.

A bemutatott néhány konstrukció természetesen az egyedi igények figyelembevételével módosítható, ugyanúgy, mint bármely más kabin esetében.

G-OLDLake szauna házaknál figyelembe kell venni a helyi építési szabályzókat, mely sajnos településenként eltérő lehet. Általában az alapozás nélküli építmények nem engedélykötelesek, ekkor jöhet szóba a kisebb házikóknál (6-9m2) az a megoldás, hogy önálló fa padozattal látjuk el és néhány betonlapra állítjuk fel a faházat. Nagyobb szauna házaknál, vagy faházaknál (9m2felett), szerelőbetont készítünk, ebben vezetjük el esetlegesen a víz, villany vagy éppen a csatorna csöveit, majd tetszés szerint burkolunk, majd ezután építjük rá a faházat.

G-OLDLake szauna házak falai kettős szigetelésűek és hő átbocsátási értékük vetekszik a téglaházakéval. Falvastagsága a szaunakabinnál mérve 18,5cm!!! Hő átbocsátási érték 0,43W/m2K, és 0,33W/m2K közötti, egy 44 cm vastag falé még mindig 0,32 W/m2K.
Hőszigetelt ajtó és ablakokkal szereljük, a tetőszerkezet formája többnyire az alpesi házakhoz hasonló, tompaszögű. Alapja 15mm-es OSB lemez bitumenlemezzel borítva. Természetesen más tetőkialakítás vagy tetőborítás is megoldható az Ön igényeinek megfelelően.

A G-OLDLake szauna házak falszerkezetének rétegrendje a következőképpen alakul: 

  • 20mm-es külső hajópadló burkolat
  • párazáró fólia
  • 100mm-es létraváz szerkezet, benne kőzetgyapot szigetelés
  • hőtükrös belső fólia
  • a szaunáknál +5cm-es szerkezet, hőtükrös szigeteléssel
  • 15mm-es belső lambéria burkolat
  • G-OLDLake kültéri és előteres szaunákba külön infrapanelfűtést helyezünk el, hogy a téli időszakban semmiféle gondot ne okozzanak az áthűlt átfagyott padok és faanyagok kellemetlen érzése! Gondoljon csupán az alábbi néhány dologra. A téli fagyos időszakban még a faszerkezetek, beleértve a padokat is, áthűl – átfagy. A szaunakályha bekapcsolásakor a levegő felmelegítésével kezdődik a felfűtés és ugyan a hőmérőnk már 80-90°C-nál jár, valójában a faanyag még nem melegedett át. Ekkor hasznos egy kiegészítő, temperáló fűtés saját termosztáttal ellátva, melyet a téli időszakban 15-18°C-on tartunk és így a szaunát kellemes alaphőmérsékleten lehet tartani minimális költséggel!

Ezen kiegészítőt egyedül és csakis a G-OLDLake szaunákban találhatja!

Bővebben: http://www.goldinfrafutes.hu/

A kültéri szaunáknál felmerülhet még a fatüzelésű kályha is, itt azonban különös gondot kell fordítani a kémény elhelyezésére és építésére. A kéményünk lehet előre gyártott korrózió mentes anyagból, vagy épített kivitelű is. A fatüzeléses rendszereknél azonban tudnunk kell, hogy a szaunázás ezen formája egy külön program és szertartás, amely több időt vesz igénybe, minthogy csak bekapcsoljuk a kályhát és néhány tíz perc után élvezzük a szaunázást.

Néhány méret a legnépszerűbbek közül

Faház külső mérete

típus

A szauna belső mérete

kW

férőhely

200 x 200

OLK 2020

162 x 162

8

3-4 fő

250 x 200

OLK 2520

212 x 162

9

4-6 fő

250 x 250

OLK 2525 E

212 x 150

9

4-6 fő

300 x 200

OLK 3020 E

162 x 162

9

3-4 fő

300 x 250

OLK 3025 E

212 x 162

9

4-6 fő

300 x 300

OLK 3030 E

262 x 182

9

6-8 fő

A kültéri szauna házak ajánlatának összeállítása minden esetben egyedi és személyre szabott, de néhány kedvelt méret körülbelüli árát itt találja.

Alaprajzok

Áraink

 

A hagyományok tisztelete övezi a Skandináv népek közt a hétvégi rituálészerű családi szaunaélményt. Csecsemőktől az agg nagyszülőkig élvezik eme testi és lelki felfrissülést. A stressz elillan, a gondolatok kitisztulnak és külön a családi kötelék, az együttes relaxáció vált fontossá. A szaunatéren kívül marad a mindennapok problémája, a lüktetően visszatér negatív gondolatok tárháza. A lélek kitisztul, az elem feltöltődik.

http://bioszauna.hu/wp-content/uploads/2019/01/G-OLDLake-Kültéri-szaunaház-árak-2019.pdf

FELHÍVJUK FIGYELMÉT, HOGY A JELENLEGI HELYZETBEN AZ ALAPANYAG ÁRAK HETENTE VÁLTOZNAK!

KÉRJE AKTUÁLIS SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATÁT!