Könnyűszerkezetes ház Építése

Minőségi alapanyagokból

Könnyűszerkezetes házak

Bízza a szekértelemre, bízza ránk!

Könnyűszerkezetes házainkról 

A könnyűszerkezetes építés, annak számos előnyös tulajdonságait felismerve, sok építtető szemében reális alternatívává vált. Legnagyobb előnye a gyorsaság és a kiemelkedően energiatakarékos paraméterek! A magyar építőiparban is lényegesen meg fog ugrani a hagyományos tégla, beton szerkezetnél több szempontból korszerűbb, lényegesen energiatakarékosabb, sokkal gyorsabban és összehasonlíthatatlanul jobb minőségben felépíthető lakóépületek aránya.

A könnyűszerkezetes ház voltaképpen nagy kultúrára tekint vissza, nem csak a tengerentúlon, hanem Európában is, hiszen pl. Norvégiában is több százéves, mai megnevezéssel élve könnyűszerkezetes házak állnak. Tehát az a félelem, hogy csupán „rövidtávú” befektetés, alaptalan.

A könnyűszerkezetes épületekkel szemben a legtipikusabb érvek, hogy nem elég masszívak, a falak mozognak, nyikorognak, nem keltik igazi ház érzését. Sokan úgy vélik, hogy ezek az épületek nem elég időtállók, a fa elkorhad (fa vázszerkezet alkalmazásánál), stb. Ezeknek az előítéleteknek az alapjául a nem megfelelő minőségben, műszakilag nem megfelelő módon készült, sokszor barkácsolt épületek rossz példája szolgál. Ma Magyarországon több cég kínál egymástól eltérő könnyűszerkezetes építési rendszert. Mi az úgynevezett létraváz szerkezetű és többrétegű falazattal rendelkező házakat építjük saját szakembergárdánkkal.

A könnyűszerkezetű házakhoz, mint minden más építményhez ugyanúgy tervezés és építési engedély szükséges (ez alól kivételt képeznek a szerszámos kamra jellegű alapozás nélküli építmények).

A faváz elemeinek pontos konszignációs terv alapján történő leszabása, majd rágcsáló-, láng-, gombamentesítő kezelése után a falak kimagasló technológiával történő összeállításával veszi kezdetét. A rétegek összekapcsolásához kizárólag spirálos vagy rovátkolt szögeket és csavarokat használunk, ami biztosíték arra, hogy a kapcsolatok a későbbiekben sem lazulnak fel. A favázas épületek időtállósága a párafékező, de ugyanakkor a szellőző rétegek gondos alkalmazásával biztosítható. Az épület nagyságától függően a kész alapra néhány nap alatt felállíthatók egy teljes épület szerkezeti elemei.

A vázas rendszerű építkezésnél először a vázszerkezetet állítjuk össze, majd a rétegeket, ezután szegeljük, kapcsozzuk fel, ez az úgynevezett „kanadai rendszer”. A falak külső oldalát szerkezeti elemként is számításba vehető OSB lap borítja.

A könnyűszerkezetes házakhoz optimálisan igazodó csavaros kötésű tetőszerkezetet alkalmazunk. Ezek a tetőszerkezetek, illetve rácsos tartók a hagyományos épületekhez, gyors tetőcserét igénylő épületekhez és utólagos szigeteléshez is kiválóan alkalmasak.

A fal teherbírását a faváz oszlopok viszonylag sűrű elhelyezése biztosítja (50; 60; 62,5 cm). A falak merevségét a favázszerkezet kétoldali héjazása adja. A héjazás az a dolog, amiben egyes kivitelezők eltérnek. Mi a falak belső, illetve a válaszfalak mindkét oldalát OSB vagy faforgács lappal és gipszkarton lappal borítjuk. A falváz oszlopok közé a megfelelő vastagságú kőzetgyapot szigetelés kerül, így az elkészült falak hő és hangszigetelési értéke kétszerese a legkorszerűbb falazóblokkból készült falakénak.

Az épületeket szerkezet készen, a tetőt az igényeknek megfelelően befedve, az esetlegesen külön igényelt víz vagy villanyszerelési munkákkal együtt adjuk át.

 

Az épület legyártásához szükséges időt a megrendelés idejétől függően ajánlatkéréskor tudjuk megadni. 

 

Hétvégi házaink, nyaralóink, lakóházaink, esetleg más célú, nagyobb méretű építményeink (akár 150 m² alapterületig is) készülhetnek padlóval, mennyezettel, terasszal vagy ezek nélkül az Ön igényei, elképzelései szerint. Ezen épületek általában a egyeztetett rajzok, tervek alapján készülnek, természetesen a közösen megbeszélt részletek figyelembe vételével. Az ilyen típusú házak falvastagsága nagyon széles skálán változik: egy vagy több rétegű szigeteléssel. A Ön által megválasztott szigetelőanyag vastagsága függvényében a külső falakra 100, 150 vagy 200 mm-es méretben.

 

Amint látni lehet, termékeink széles skálát fednek le, ezért, ha konkrét információra van szükség, javasoljuk a személyes kapcsolatfelvételt.

Alaprajzok

Áraink

 

A G-OLDLake Faházak minden esetben, egyedi méretben és megrendelésre készülnek. Az árak sajnálatosan heti, havi szinten módosulnak, de abban biztos lehet, hogy a szerzői árat soha nem lépjük túl, ha csak azt Ön plusz igény (többletmunka) alapján nem kéri! Mindenkori egészséges vagy csak elképzelése van, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk.

FELHÍVJUK FIGYELMÉT, HOGY A JELENLEGI HELYZETBEN AZ ALAPANYAG ÁRAK HETENTE VÁLTOZNAK!

KÉRJE AKTUÁLIS SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATÁT!